Geslaagde cursusdag paddenstoelen fotografie

Gisteren, zaterdag 10 november, ben ik met een groepje enthousiaste cursisten het bos in geweest om paddenstoelen te fotograferen. Deze introductiecursus, die P4P in het kader van het Cursusproject Amerongen heeft opgezet, bestond uit 2 delen; een theorie avond en een praktijk ochtend. Doel van de ochtend was om de eerder gepresenteerde theorie dan ook daadwerkelijk te leren hanteren in het veld. Hierbij werd geoefend met het fotograferen in diafragma-voorkeuze, waarbij met name verschillende benaderingen van compositie, belichting, en gebruik van scherptediepte werden uitgeprobeerd. Er is bewust gekozen voor een kleine groep, zodat iedere cursist de nodige persoonlijke aandacht krijgt.

Dit jaar wordt (vanwege de langdurige droogte) gekenmerkt door een extreem slecht paddenstoelen seizoen. Gelukkig heb ik vooraf toch nog enkele geschikte locaties in het Leersumse bosgebied kunnen vinden. En het weer werkte ondanks de voorspellingen uitstekend mee. Ik kijk terug op een gezellige en geslaagde ochtend, waarin de cursisten de technieken snel onder de knie hebben gekregen, met enkele mooie foto's als resultaat!

Heeft u ook interesse in een lezing of workshop, neem dan contact met mij op en ik informeer u graag over de mogelijkheden!