Updates

Geslaagde cursusdag paddenstoelen fotografie

Gisteren, zaterdag 10 november, ben ik met een groepje enthousiaste cursisten het bos in geweest om paddenstoelen te fotograferen. Deze introductiecursus, die P4P in het kader van het Cursusproject Amerongen heeft opgezet, bestond uit 2 delen; een theorie avond en een praktijk ochtend. Doel van de ochtend was om de eerder gepresenteerde theorie dan ook daadwerkelijk te leren hanteren in het veld. Hierbij werd geoefend met het fotograferen in diafragma-voorkeuze, waarbij met name verschillende benaderingen van compositie, belichting, en gebruik van scherptediepte werden uitgeprobeerd. Er is bewust gekozen voor een kleine groep, zodat iedere cursist de nodige persoonlijke aandacht krijgt.

Dit jaar wordt (vanwege de langdurige droogte) gekenmerkt door een extreem slecht paddenstoelen seizoen. Gelukkig heb ik vooraf toch nog enkele geschikte locaties in het Leersumse bosgebied kunnen vinden. En het weer werkte ondanks de voorspellingen uitstekend mee. Ik kijk terug op een gezellige en geslaagde ochtend, waarin de cursisten de technieken snel onder de knie hebben gekregen, met enkele mooie foto's als resultaat!

Heeft u ook interesse in een lezing of workshop, neem dan contact met mij op en ik informeer u graag over de mogelijkheden!

Publicatie in Landschap vzw magazine

[09/12/2017] Een van mijn boommarter foto's is gepubliceerd in het Vlaamse Landschap vzw magazine jaargang 7 - nummer 3 - 2017.

Pine Marten image published in Landschap magazine.

 

2x Highly Commended in Lowland 2017

[09/12/2017] Vanavond vond de prijsuitreiking van de Lowland Photo Contest 2017 in Antwerpen plaats. Twee van mijn beelden zijn geëindigd als Highly Commended in de categorieën "Zoogdieren" en "Mens en natuur". Ik beschouw het als een grote eer om 2 van mijn beelden bij de 60 finalisten te hebben vanuit maar liefst 6.660 inzendingen. De 60 finale beelden zijn gepubliceerd in een mooi boek.

Two of my images ended as Highly Commended in the Lowland Photo Contest 2017, out of 6.660 entries.

Finaleplaatsen in Lowland Photo Contest 2017

[24/11/2017] Maar liefst 2 van mijn foto's hebben de finale bereikt van de Lowland Photo Contest 2017! Er zijn 12 categorieën, met per categorie een winnaar, een runner-up, en 3 highly commendeds. De uitslagen worden pas bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in Antwerpen op 9 december. Dus het is nog even afwachten op welke van die plekken mijn foto's geëindigd zijn. Het concept van deze wedstrijd spreekt me erg aan, omdat het uitsluitend foto's gemaakt in Nederland en België betreft. Mooie natuur gewoon dicht bij huis dus.

Finalist in Lowland Photo Contest! I'm so proud to announce that 2 of my images have reached the finals of the photo competition of the Lowland Photo Festival 2017. Each of the 12 categories has a winner, runner-up, and 3 highly commendeds. These will be revealed during the award ceremony in Antwerp December 9th.